Θεραπεία Εγκεφαλικών

Η απώλεια χρόνου είναι απώλεια εγκεφάλου

Όσο συντομότερα γίνει η διάνοιξη του αποφραγμένου αγγείου, τόσο καλύτερη η πρόγνωση γιά τον ασθενή.

Γιά κάθε 30 λεπτά καθυστέρηση στην επαναιμάτωση, η πιθανότητα ο ασθενής να είναι λειτουργικά ανεξάρτητος ελαττώνεται κατά 12% περίπου.

Γιά κάθε 2 ασθενείς με εγκεφαλικό με απόφραξη μεγάλου αγγείου που αντιμετωπίζεται με θρομβεκτομή, ένας θα βελτιωθεί ως προς τη λειτουργική έκβαση, με μεγάλες πιθανότητες να είναι λειτουργικά ανεξάρτητος.

Σε Υποψία Εγκεφαλικού επικοινωνήστε άμεσα με τον Νευρολόγο της Μονάδας Εγκεφαλικών στο
210 48 09 788

Ρωτήστε τον Ιατρό

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)
Invalid Input

Περίπου 15% των ασθενών πεθαίνουν εξαιτίας της αρχικής αιμορραγίας πρίν εισαχθούν στο νοσοκομείο. Mαζική αιμορραγία προκαλεί άμεση αύξηση της ενδοκράνιου πιέσεως και κώμα και συνήθως ο ασθενής καταλήγει χωρίς να επανακτήσει τίς αισθήσεις του.

yparaxnodis aimoragia2

Eφόσον η αιμορραγία είναι μικρότερη, γίνεται αισθητή με αιφνίδια έναρξη ισχυρής, πρωτόγνωρης κεφαλαλγίας και αυχεναλγίας με ή χωρίς απώλεια συνειδήσεως και εμέτους. Από αυτούς που θα επιβιώσουν 66% περίπου θα έχουν κάποιο μόνιμο νευρολογικό έλλειμα. Περιγράφονται προειδοποιητικές κεφαλαλγίες μέχρι και 4 εβδομάδες πρίν το επεισόδιο σημαντικής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας που δυνατό να οφείλονται σε περιορισμένη μικρο-ρήξη ή σε απότομη αύξηση του όγκου του ανευρύσματος η ενδοτοιχωματική αιμορραγία.

Βιογραφικό Ιατρού

Ο ιατρός Γεώργιος Μαγκούφης MD, PhD είναι Επεμβατικός Ακτινολόγος με εξειδίκευση στην Επεμβατική Νευροακτινολογία..

Περισσότερα

Επικοινωνία

White Metropolitan Logo

Τ: 210 4809 887

Δ: Εθν. Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1 Ν. Φάληρο