Θεραπεία Εγκεφαλικών

Η απώλεια χρόνου είναι απώλεια εγκεφάλου

Όσο συντομότερα γίνει η διάνοιξη του αποφραγμένου αγγείου, τόσο καλύτερη η πρόγνωση γιά τον ασθενή.

Γιά κάθε 30 λεπτά καθυστέρηση στην επαναιμάτωση, η πιθανότητα ο ασθενής να είναι λειτουργικά ανεξάρτητος ελαττώνεται κατά 12% περίπου.

Γιά κάθε 2 ασθενείς με εγκεφαλικό με απόφραξη μεγάλου αγγείου που αντιμετωπίζεται με θρομβεκτομή, ένας θα βελτιωθεί ως προς τη λειτουργική έκβαση, με μεγάλες πιθανότητες να είναι λειτουργικά ανεξάρτητος.

Σε Υποψία Εγκεφαλικού επικοινωνήστε άμεσα με τον Νευρολόγο της Μονάδας Εγκεφαλικών στο
210 48 09 788

Ρωτήστε τον Ιατρό

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)
Invalid Input

Πρόκειται περί ασθενούς άνδρα ηλικίας 40 ετών με αιφνίδια κεφαλαλγία, δεξιά ημιπληγία και αφασία.

Εικόνα 1: Μαγνητική τομογραφία σε Τ1 ακολουθία, σε οβελιαία τομή: Αρτηριοφλεβώδης δυσπλασία στην αριστερή κεντρική αύλακα, με ευμέγεθες ενδοπαρεγχυματικό αιμάτωμα στο οπίσθιο τμήμα της δυσπλασίας.

Μαγνητική τομογραφία σε Τ1 ακολουθία, σε οβελιαία τομή

Εικόνα 2: Προσθιοπίσθια λήψη της εγχύσεως στην δεξιά και την αριστερή έσω καρωτίδα: Η αρτηριοφλεβώδης επικοινωνία ευρίσκεται κυρίως στην κατανομή της αριστερής προσθίας εγκεφαλικής αρτηρίας (μαύρα βέλη), με κινητοποίηση των λεπτομηνιγγικών αναστομώσεων διά της μέσης εγκεφαλικής (διακεκομμένη κόκκινη γραμμή) που έχουν διαταθεί με δευτερογενή άρδευση της επικοινωνίας (λευκά βέλη). Διακρίνεται το τριγωνικό τμήμα της επικοινωνίας που εκτείνεται από την επιφάνεια μέχρι το βάθος της κεντρικής αύλακος.

Προσθιοπίσθια λήψη της εγχύσεως στην δεξιά και την αριστερή έσω καρωτίδα

Εικόνα 3: Αριστερά, διακρίνεται το τριγωνικό τμήμα της επικοινωνίας που εκτείνεται από την επιφάνεια μέχρι το βάθος της κεντρικής αύλακος (διακεκομμένες κόκκινες γραμμές). Δεξιά, μετά από πολλαπλές συνεδρίες εμβολισμού σημαντική ελάττωση του μεγέθους της επικοινωνίας.

Ραγείσα αρτηριοφλεβώδης δυσπλασία εγκεφάλου

Εικόνα 4: Αγγειογραφικό αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά στερεοτακτική ακτινοθεραπεία, με πλήρη εξάλειψη της αρτηριοφλεβώδους δυσπλασίας, χωρίς υπολειμματική ΑΦ επικοινωνία. Ο ασθενής έχει βελτιωθεί σημαντικά κινητικά και είναι λειτουργικά ανεξάρτητος, χωρίς αφασία.

Αγγειογραφικό αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά στερεοτακτική ακτινοθεραπεία

Βιογραφικό Ιατρού

Ο ιατρός Γεώργιος Μαγκούφης MD, PhD είναι Επεμβατικός Ακτινολόγος με εξειδίκευση στην Επεμβατική Νευροακτινολογία..

Περισσότερα

Επικοινωνία

White Metropolitan Logo

Τ: 210 4809 887

Δ: Εθν. Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1 Ν. Φάληρο