Πρόκειται περί ασθενούς γυναίκας ηλικίας 26 ετών με ιστορικό γενικευμένων επιληπτικών κρίσεων.
Εικόνα 1: Μαγνητική τομογραφία σε Τ2 και Τ1 ακολουθίες μετά σκιαγραφικό, σε εγκάρσιες τομές: Αρτηριοφλεβώδης δυσπλασία στό βάθος της αριστεράς πλαγίας σχισμής του Sylvius σε MRI. Διακρίνεται η κύρια φλεβική παροχέτευση προς την επιφάνεια του φλοιού (λευκά βέλη) και εν τω βάθει προς το υποεπενδυματικλό φλεβικό δίκτυο (μαύρα βέλη).
Εικόνα 2: Προσθιοπίσθια λήψη της εγχύσεως στην αριστερά έσω καρωτίδα. Η ΑΦΔ εκτείνεται από τον φλοιό μέχρι το επένδυμα της πλαγίας κοιλίας. Το εν τω βάθει τμήμα της φωλεάς αρδεύεται από πλαγίους φακοραβδωτούς κλάδους (αιχμές μαύρων βελών) και παροχετεύεται προς το σύστημα της έσω εγκεφαλικής φλέβας (μαύρα βέλη). Το επιπολής τμήμα εκβάλλει προς τον άνω οβελιαίο κόλπο (λευκά βέλη).
Εικόνα 3: Το εκμαγείο Onyx (λευκά βέλη) μετά από έγχυση 6.5cc από ένα τροφοφόρο κλάδο.
Εικόνα 4: Το αγγειογραφικό αποτέλεσμα μετά από μία συνεδρία εμβολισμού με Onyx και NBCA, κατά την οποία αποφράχθηκε το κεντρικό μεγαλύτερο τμήμα της φωλεάς. Παραμένει το περιφερικό τμήμα γιά στερεοτακτική ακτινοθεραπεία.
Εικόνα 5, 6: Αγγειογραφικό αποτέλεσμα 3 χρόνια μετά στερεοτακτική ακτινοθεραπεία, με πλήρη εξάλειψη της αρτηριοφλεβώδους δυσπλασίας, χωρίς υπολειμματική ΑΦ επικοινωνία.
Εικόνα 7: Μαγνητική τομογραφία σε Τ1 ακολουθία 3 χρόνια μετά στερεοτακτική ακτινοθεραπεία: Η αρτηριοφλεβώδης φωλεά θρομβωμένη, χωρίς διατεταμένες αρτηρίες ή φλέβες.