Θεραπεία Εγκεφαλικών

Η απώλεια χρόνου είναι απώλεια εγκεφάλου

Όσο συντομότερα γίνει η διάνοιξη του αποφραγμένου αγγείου, τόσο καλύτερη η πρόγνωση γιά τον ασθενή.

Γιά κάθε 30 λεπτά καθυστέρηση στην επαναιμάτωση, η πιθανότητα ο ασθενής να είναι λειτουργικά ανεξάρτητος ελαττώνεται κατά 12% περίπου.

Γιά κάθε 2 ασθενείς με εγκεφαλικό με απόφραξη μεγάλου αγγείου που αντιμετωπίζεται με θρομβεκτομή, ένας θα βελτιωθεί ως προς τη λειτουργική έκβαση, με μεγάλες πιθανότητες να είναι λειτουργικά ανεξάρτητος.

Σε Υποψία Εγκεφαλικού επικοινωνήστε άμεσα με τον Νευρολόγο της Μονάδας Εγκεφαλικών στο
210 48 09 788

Ρωτήστε τον Ιατρό

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)
Invalid Input

Πρόκειται περί ασθενούς γυναίκας ηλικίας 45 ετών με ιστορικό επεισοδίου τονικοκλονικών σπασμών και παροδικής αφασίας τύπου εκπομπής.

Εικόνα 1: Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της αριστερής έσω καρωτίδος σε προσθιοπίσθια λήψη: Αρτηριοφλεβώδης δυσπλασία στον αριστερό μετωπιαίο λοβό, στην ανατομική περιοχή του Broca. Αρδεύεται από διηυρησμένους μετωπιαίους κλάδους της αριστερής μέσης εγκεφαλικής αρτηρίας. Η φλεβική παροχέτευση γίνεται προς επιφανειακές φλέβες του μετωπιαίου λοβού, και προς τον σφηνοβρεγματικό κόλπο.

Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της αριστερής έσω καρωτίδος

Εικόνα 2: Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της αριστερής έσω καρωτίδος σε προσθιοπίσθια λήψη, πρίν και αμέσως μετά τον εμβολισμό από ένα μόνο τροφοφόρο κλάδο με Onyx: Βλέπουμε την πλήρη εξάλειψη της ΑΦ επικοινωνίας.

Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της αριστερής έσω καρωτίδος

Εικόνα 3: Βλέπουμε το εκμαγείο του Onyx μετά την επέμβαση. Στην μαγνητική τομογραφία φαίνεται η ακριβής θέση της φωλεἀς στην ανατομική περιοχή του Broca.

Εκμαγείο του Onyx μετά την επέμβαση

Βιογραφικό Ιατρού

Ο ιατρός Γεώργιος Μαγκούφης MD, PhD είναι Επεμβατικός Ακτινολόγος με εξειδίκευση στην Επεμβατική Νευροακτινολογία..

Περισσότερα

Επικοινωνία

White Metropolitan Logo

Τ: 210 4809 887

Δ: Εθν. Μακαρίου 9 & Ελ. Βενιζέλου 1 Ν. Φάληρο