Πρόκειται περί ασθενούς άνδρα ηλικίας 65 ετών με ιστορικό αιφνίδιας ισχυρής κεφαλαλγίας που συνοδεύτηκε από επεισόδιο τονικοκλονικών σπασμών.
Εικόνα 1, 2: Αξονική και μαγνητική τομογραφία, χωρίς σκιαγραφικό: Φαίνεται ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα στην έσω επιφάνεια του δεξιού κροταφοϊνιακού λοβού, με συνοδό υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και την κυρτότητα του δεξιού εγκεφαλικού ημισφαιρίου (αιχμές κόκκινων βελών) και στο σκηνίδιο της παρεγκεφαλίδος (αιχμές λευκών βελών). Διακρίνεται διηυρησμένη απαγωγός φλέβα προς την βασική φλέβα του Rosenthal και την εν τω βάθει μέση εγκεφαλική φλέβα (αιχμές μαύρων βελών).
Εικόνα 3, 4 και 5: Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της δεξιάς έσω καρωτίδος σε πλάγια και προσθιοπίσθια λήψη: Ευμεγέθης οπίσθια αναστομωτική αρτηρία αρδεύει την αρτηριοφλεβώδη δυσπλασία στην έσω επιφάνεια του δεξιού κροταφοϊνιακού φλοιού. Η φλεβική παροχέτευση γίνεται προς επιφανειακές φλέβες στην έσω επιφάνεια του ινιακού λοβού, με τοπική συμφόρηση (κόκκινος κύκλος). Επίσης προς το σύστημα της δεξιάς βασικής φλέβας του Rosenthal (κόκκινα βέλη) με παλινδρόμηση προς την εν τω βάθει μέση εγκεφαλική φλέβα, υποκρτάφιες φλέβες και την φλέβα του Labbe (μαύρα βέλη) με ψευδοφλεβιτιδική απεικόνιση των συμφορημένων φλεβών.
Εικόνα 6, 7: Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας σε πλάγια και προσθιοπίσθια λήψη: Παρόμοια ευρήματα με σήμανση ως ανωτέρω.
Εικόνα 8, 9: Υπερεκλεκτικός καθετηριασμός τροφοφόρων κλάδων εκ της δεξιάς οπισθίας εγκεφαλικής αρτηρίας και εμβολισμός με κυανοακρυλική κόλλα με καλή διείσδυση στην αρτηριοφλεβώδη φωλεά.
Εικόνα 10, 11: Ενδαρτηριακή αγγειογραφία της δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας σε πλάγια λήψη, μετά τον εμβολισμό: Φαίνεται η εξάλειψη του μεγαλύτερου μέρους της αρτηριοφλεβώδους επικοινωνίας. Διακρίνεται η σημαντική φλεβική αποσυμφόρηση, και η πολύ βραδεία ροή στο απαγωγό φλεβικό σύστημα, χωρίς απόφραξη της φλεβικής εξόδου.
Εικόνα 12: Διακρίνεται το εκμαγείο της κυανοακρυλικής κόλλας αμέσως μετά τον εμβολισμό.
Εικόνα 13-16: Αγγειογραφικός επανέλεγχος 6 μήνες αργότερα: Παρατηρείται πλήρης εξάλειψη της ΑΦΔ, με εξάλειψη της φλεβικής συμφορήσεως.
Εικόνα 17, 18: Μαγνητική τομογραφία 6 μήνες αργότερα: Παρατηρείται θρόμβωση της απαγωγού φλέβας, που οδήγησε στην πλήρη απόφραξη της επικοινωνίας.
Εικόνα 19 Αγγειογραφικός επανέλεγχος 12 μήνες μετά: Επανελέγχεται η πλήρης εξάλειψη της ΑΦΔ.