Πρόκειται περί ασθενούς άνδρα, ηλικίας 78 ετών που προσήλθε με περιστροφικό ίλιγγο και επιδεινούμενη δυσχέρεια βαδίσεως με αστάθεια και ζάλη. Τελευταία παρουσιάζει ναυτία και εμέτους.
Εικόνα 1, 2: Η μαγνητική τομογραφία, δείχνει εικόνα οιδήματος στο δεξιό παρεγκεφαλιδικό ημισφαίριο, με διάταση των μικρών ημισφαιρικών φλεβών και εικόνα φλεβικής συμφορήσεως αμφοτερόπλευρα. Σε εικόνα μαγνητικής επιδεκτικότητος, ελέγχονται πολλαπλές μικροεναποθέσεις αιμοσιδηρίνης, στο δεξιό παρεγκεφαλιδικό ημισφαίριο και τον σκώληκα.
Εικόνα 3, 4, 5: Αγγειογραφία της αριστερής ινιακής αρτηρίας σε προσθιοπίσθια και πλαγία λήψη: Μηνιγγική αρτηριοφλεβώδης επικοινωνία στο δρέπανο της παρεγκεφαλίδος, που αρδεύεται από δερμο-οστικούς κλάδους της αριστερής ινιακής και κυρίως τον μαστοειδή κλάδο. Η φλεβική παροχέτευση γίνεται προς όλες τις παρεγκεφαλιδικές φλέβες αμφοτέρων των παρεγκεφαλιδικών ημισφαιρίων (αιχμές μαύρων βελών) με σημαντική φλεβική συμφόρηση. Η εικόνα του οιδήματος της παρεγκεφαλίδος, αντιστοιχεί σε αρχόμενο φλεβικό έμφρακτο λόγω φλεβικής υπερτάσεως.
Εικόνα 6: Αγγειογραφία του σπονδυλοβασικού συστήματος σε προσθιοπίσθια λήψη: Δεν διακρίνεται άρδευση της επικοινωνίας. Στην φλεβική φάση βλέπουμε την εξεσημασμένη φλεβική συμφόρηση αμφοτέρων των παρεγκεφαλιδικών ημισφαιρίων με αδυναμία ευχερούς φλεβικής εξόδου.
Εικόνα 7, 8: Αγγειογραφία της αριστερής έξω και κοινής καρωτίδος αρτηρίας αμέσως μετά τον εμβολισμό του μαστοειδούς κλάδου με κυανοακρυλική κόλλα, με πλήρη σύγκλειση της επικοινωνίας.
Μετά τον εμβολισμό, ο ασθενής ανένηψε πλήρως από το νευρολογικό σύνδρομο που παρουσίαζε, σε χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων.