Πρόκειται περί ασθενούς άνδρα ηλικίας 60 ετών με ιστορικό αιφνίδιας κεφαλαλγίας, απώλειας συνειδήσεως με πρόκληση τροχαίου ατυχήματος.
Εικόνα 1, 2: Αξονική και μαγνητική τομογραφία σε Τ1 ακολουθία: Αρτηριοφλεβώδης επικοινωνία του δεξιού μετωπιαίου λοβού με κύρια παροχετεύουσα φλέβα την επιπολής μέση εγκεφαλική φλέβα. Στο σημείο ανάκαμψης στην επιφάνεια του κροταφικού λοβού προς την φλέβα του Labbe, διακρίνεται ευμέγεθες φλεβικό ψευδοανεύρυσμα. Φαίνεται το περιφερικό θρομβωμένο τμήμα του ψευδοανευρύσματος (αιχμές μαύρων βελών) και η ροή εντός του θρόμβου (μαύρα βέλη).
Εικόνα 3, 4, 5 και 6: Η ΑΦΔ εκτείνεται από τον φλοιό μέχρι το επένδυμα της πλαγίας κοιλίας. Διακρίνεται τό ευμέγεθες ψευδοανεύρυσμα (κόκκινα βέλη). Το εν τω βάθει τμήμα (αιχμές μαύρων βελών) αρδεύεται από τον πλάγιο φακοραβδωτό κλάδο (μαύρα βέλη) εκ του Μ1 της μέσης εγκεφαλικής.
Εικόνα 7: Υπερεκλεκτικός καθετηριασμός τροφοφόρων κλάδων τύπου φίστουλας ταχείας ροής και εμβολισμός με κυανοακρυλική κόλλα με σύγκλειση του σημείου της επικοινωνίας.
Εικόνα 8: Υπερεκλεκτικός καθετηριασμός του πλαγίου φακοραβδωτού κλάδου (μακριά μαύρα βέλη) μέχρι την φωλεά και εναπόθεση κυανοακρυλικής κόλλας στο εν τω βάθει τμήμα της ΑΦ-φωλεάς (κοντά μαύρα βέλη).
Εικόνα 9, 10: Μετά τον εμβολισμό του μεγαλύτερου τμήματος της ΑΦΔ, με ταυτόχρονη εξάλειψη του επιπολής και εν τω βάθει τμήματος της δυσπλασίας, η ελλάτωση της ροής και αποσυμφόρηση της απαγωγού φλέβας, είχε σαν συνέπεια την προοδευτική ρίκνωση του ψευδοανευρύσματος (μαύρα βέλη).
Εικόνα 11: Μαγνητική τομογραφία μετά τους εμβολισμούς: Στο follow up με MRI διακρίνεται η πλήρης απόφραξη του ψευδοανευρύσματος (αιχμές βελών).